La Biblioteca d’Argentona recomana…

Li hem demanat a la incombustible Gemma Bravo, de la Biblioteca d’Argentona, que ens recomanés algun llibre que pogués interessar o agradar als nois i noies de 12 a 18. I aquesta ha estat la seva recomanació: Ús, de la Sara Soler. Un còmic.

Això ens explica la Gemma:

Aquest còmic és un gran aliat per trencar estereotips sobre la transició sexual, a través de l’experiència personal de dues dones.

Originàriament, es tractava d’un fanzine que va derivar, pel gran èxit que va tenir, en una novel·la gràfica editada per Astiberri.

Utilitzant com a base gràfica la figura del henoji, Sara Soler ens explica el procés d’acceptació i de donar a conèixer la situació de la seva parella, fins a un punt de la seva relació heteronormativa. I com aquesta es transforma de la mateixa manera que Sara i Diana.

Conceptes com bisexualitat, transsexualitat, demisexualitat, disfòria, cisgènere, etc. s’expliquen de forma clara a través d’unes vinyetes d’un gran sentit de l’humor on apareixen continus homenatges al gènere del còmic, així com dels videojocs, essencials també a la vida de les protagonistes.

Una història d’una relació afectiva, que sense dramatisme, veu com s’allunya del convencionalisme cis heteropatriarcal, i que va normalitzant la seva identitat allunyant-se dels estereotips, ja que cada vivència és única i incomparable amb la de ningú. Existeix una gran diversitat i tothom mereix mostrar la seva cara real, sense amagatalls.

Un còmic ple de vitalitat.

 

 

 

 


Si voleu saber més sobre la Gemma Bravo i la seva activitat al voltant del llibre i de la literatura, (recomanat) podeu:

    1. Seguir les xarxes socials de la Biblioteca d’Argentona
    2. Seguir l’activitat del  Col·lectiu Lectures en Veu Alta d’Argentona

I tu… t’agradaria recomanar-nos algun llibre interessant per aquestes… edats ?  🙂

Doncs pots fer-ho fàcilment des d’aquest formulari:

    Ajuda'ns amb la difusió :)